T. Szakértő! Rendszeresen fogyasztok őrölt fahéjat kávéban, vagy teában. A neten azt olvastam róla, hogy a ceyloni fahéjban sokkal kevesebb káros anyag (kumarin) van, mint a kínai, indonéziai, vietnami fajtában. Viszont máshol azt írták, hogy szénhidrátcsökkentésre a sokkal olcsóbb kínai, stb. fahéj alkalmasabb. Mivel én első sorban ezért teszek fahéjat az említett italokba, leginkább a napi első kávémba, de idáig mindig bio fahéjat vásároltam, ami a ceyloni fajta, nem tudom, hogy helyesen csináltam-e? A kumarint rákkeltőnek mondják, és nekem már van egy rosszindulatú betegségem (myeloma multiplex), amit nem szeretnék súlyosbítani. Kérem, segítsen megoldani ezt a problémámat a szakszerű válaszával!
Kedves Kérdező! A kumarinnak az utóbbi években tumorellenes kezelésekben is felmerült a szerepe, így véleményem szerint a reggeli kávéban elfogyasztott fahéj nem fog gondot okozni.
Amennyiben elsőkézből
szeretne értesülni híreinkről valamint
eseményeinkről kérjük, hogy az alábbi mezők kitöltésével iratkozzon fel
hírlevelünkre!