fahéj fajtája

Kérdés
2016. május 20. 13:32

T. Szakértő! Rendszeresen fogyasztok őrölt fahéjat kávéban, vagy teában. A neten azt olvastam róla, hogy a ceyloni fahéjban sokkal kevesebb káros anyag (kumarin) van, mint a kínai, indonéziai, vietnami fajtában. Viszont máshol azt írták, hogy szénhidrátcsökkentésre a sokkal olcsóbb kínai, stb. fahéj alkalmasabb. Mivel én első sorban ezért teszek fahéjat az említett italokba, leginkább a napi első kávémba, de idáig mindig bio fahéjat vásároltam, ami a ceyloni fajta, nem tudom, hogy helyesen csináltam-e? A kumarint rákkeltőnek mondják, és nekem már van egy rosszindulatú betegségem (myeloma multiplex), amit nem szeretnék súlyosbítani. Kérem, segítsen megoldani ezt a problémámat a szakszerű válaszával!

Dr. Farkas Klaudia
Dr. Farkas Klaudia
  • belgyógyász
  • gasztroenterológus
Dr. Farkas Klaudia válasza:

Kedves Kérdező! A kumarinnak az utóbbi években tumorellenes kezelésekben is felmerült a szerepe, így véleményem szerint a reggeli kávéban elfogyasztott fahéj nem fog gondot okozni.

Endoszkópos vizsgálat helyszínek
Könyvtár, friss feltöltések:
Videók
IBD Világnap 2016 Szeged
IBD Világnap 2016 Szeged
Videó hossza: 0:00
Feliratkozás hírlevélre

Amennyiben elsőkézből
szeretne értesülni híreinkről valamint
eseményeinkről kérjük, hogy az alábbi mezők kitöltésével iratkozzon fel
hírlevelünkre!

© 2015 - 2020 MGT Colon - Minden jog fenntartva
Készítette: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
fancy